Κεντρική Σελίδα   Σχετικά με εμάς   Σιρίντζε   Τοποθεσία     Ηλεκτρονικές κάρτες   Επικοινωνία   Κάντε κράτηση online
 
     
  Το Αρχοντικό ALTINYAPRAK
  KARADUT
  Η ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ
  Η ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
  Η ΒΥΣΣΙΝΙ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ
  Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ
  Τιμές δωματίων
  Άλλες Υπηρεσίες και Παροχές
  Πρόγευμα
     
     

Κράτηση Δωματίου

Ημερομηνία check-in
νύχτες
Δωμάτια
ενήλικες
παιδιά
     
Daily Exchange Rates
  Buying Selling
EUR 2,88 TL    2,87 TL   
USD 2,26 TL    2,26 TL   
     
 
Αχμέτ Κοτσάκ, ένας ζεστός οικοδεσπότης στον «Ξανακερδισμένο Παράδεισο»...


Ο Αχμέτ Κοτσάκ, παθιασμένος εραστής της Ανατολίας, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1963. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής του στο Γαλλικό Κολλέγιο Saint Benoit, έλαβε Πανεπιστημιακή μόρφωση στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών του χρόνων εργάστηκε ως ξεναγός, ένα επάγγελμα που ξύπνησε μέσα του την ατελείωτη αγάπη για την Ανατολία. Η αγάπη που αισθάνθηκε για τη φύση, τη γεωγραφία και τους ανθρώπους άλλαξε τα εκπαιδευτικά του σχέδια, και είχε ως αποτέλεσμα να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα ως ξεναγός για 14 ολόκληρα χρόνια. Το σημείο – σταθμός στη ζωή του υπήρξε η συμπτωματική επίσκεψή του στο Σιρίντζε («γοητευτικός» στα Τουρκικά), το 1988. Σε αυτό το παλιό Ελληνικό χωριό ανακαίνισε δύο αγροικίες το 1993 στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής στον τομέα του τουρισμού της χώρας του. Στην προσπάθειά του αυτή υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή της έννοιας «boutique ξενοδοχείο» στην επαρχιακή Τουρκία.

Jean-Paul Roux
Μετά τη γνωριμία του το 1982 με το διάσημο Γάλλο Καθηγητή Τουρκολογίας κ. Jean – Paul Roux, σε μια από τις περιοδείες του στην Ανατολία, φιλία η οποία σταδιακά εξελίχθηκε σε μια σχέση θετού πατέρα-γιού, ο Κοτσάκ είχε την ευκαιρία να αποκτήσει μια πιο ενδελεχή γνώση γύρω από την Τουρκο-Ισλαμική Τέχνη. Επιπλέον, οι φίλοι του Nicole Thierry και Catherine Jolivet-Levy, που αποτελούν παγκόσμιες αυθεντίες στη Βυζαντινή Εικονογραφία, τον βοήθησαν να γίνει ειδικός στη διδακτική Βυζαντινή Τέχνη, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις Βυζαντινές εκκλησίες της Καππαδοκίας, την Εκκλησία του Σωτήρος στη Χώρα της Κωνσταντινούπολης και τις νωπογραφίες του Μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Η Βυζαντινή Τέχνη υπήρξε, στην πραγματικότητα, πεδίο ενδιαφέροντος για αυτόν από την αρχή. Η διατριβή που παρέδωσε στις εξετάσεις για την απόκτηση του επαγγελματικού διπλώματος του Τμήματος Ξεναγών, οι οποίες διοργανώθηκαν από το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού το 1984 στην Άγκυρα, είχε θέμα τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης.
Ο Κοτσάκ, που μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών της Σμύρνης το 1994 με την υψηλότερη βαθμολογία. Το 1997 ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφραστής Γαλλικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα τεχνολογίας οπτικών ινών σε ένα εργοστάσιο στην Τουρκία, αντικείμενο για το οποίο ανέπτυξε ειδικό ενδιαφέρον και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ως ειδικός.
Ο Κοτσάκ σήμερα περνά τις ημέρες του φιλοξενώντας Τούρκους και ξένους επισκέπτες στο δυναμικότητας 6 δωματίων και 14 κλινών"boutique ξενοδοχείο του", SIRINCE EVLERI, έχοντας διατηρήσει τις αρχές του για ολοκλήρωση κάθε αποστολής με υπέρμετρη φροντίδα, όπως θα ήταν αναμενόμενο από έναν Υδροχόο. Συνοδεύει τους φιλοξενούμενούς του στο πρωινό, δίνοντάς τους πληροφορίες για την Ανατολία, την Τουρκία και τους Τούρκους. Μοιράζεται μαζί τους τη συσσωρευμένη γνώση των 20 χρόνων της πείρας του ως ξεναγός, εξηγώντας τους την ιστορία και τους θρύλους της Εφέσου, του Ναού της Αρτέμιδας, της Βασιλικής του Αγίου Ιωάννη και του Σπιτιού της Παναγίας. Συνοδεύει, επίσης, εκείνους που επιθυμούν να περιοδεύσουν μαζί του σε άλλες πόλεις και να ακούσουν για τη μεγαλοπρέπεια του Βυζαντίου, την επιβλητικότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη δύναμη της πίστης στην Καππαδοκία. Ανταποκρίνεται σε αιτήματα ξενάγησης μόνο στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, τα οποία και ομιλεί τόσο άψογα όσο και τη μητρική του γλώσσα. Οι φιλοξενούμενοί του, ωστόσο, αναφερόμενοι στα τέλεια Ιταλικά που μιλά, δεν τον έχουν πείσει ακόμα να παράσχει υπηρεσίες ξενάγησης και σε αυτή τη γλώσσα.
Ο Κοτσάκ δραστηριοποιείται, επίσης, στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την προώθηση Προϊόντων Τουρκικής Χειροτεχνίας, και ειδικά των χειροποίητων υφαντών σπιτικών και γυναικείων μάλλινων και μεταξωτών αξεσουάρ, όπως τραπεζομάντηλα, σεμέν, καλύμματα κρεβατιών, επίπλων και μαξιλαροθηκών, όπως επίσης και εσάρπες και φουλάρια. Τα προϊόντα αυτά, τα οποία εξάγονται στις Η.Π.Α., την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γαλλία, πρόσφατα ξεκίνησαν να διατίθενται και online για τους Τούρκους και ξένους επισκέπτες του που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν από το κατάστημά του, Motif που βρίσκεται στο Σιρίντζε. Ο Κοτσάκ σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το συναρπαστικό κόσμο των Τουρκικών Χειροτεχνημάτων στο www.sirince-evleri.com.

Για να εξερευνήσετε καλύτερα την περιοχή της Εφέσου με τον Αχμέτ Κοτσάκ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί του στο guide@sirince-evleri.com .

 
     
Sirince Village Selcuk (Ephesus), Izmir TURKEY
Tel: +90 (232) 898 30 99   Faks: +90 (232) 898 30 63